A Dose of Rose / Blog / Waarom zijn goede betaalpagina's zoals Kennis.shop, belangrijk voor jou?

Waarom zijn goede betaalpagina's zoals Kennis.shop, belangrijk voor jou als ondernemer?

Je hebt een onwijs gaaf product of dienst bedacht, maar hoe ga je dit nu verkopen? En hoe zorg je ervoor dat jouw (toekomstige) klanten jouw nieuwe aanbod gaan vinden?

Een van de basisonderdelen die je hierbij gaat helpen is een betaalpagina. Maar waar moet een goede betaalpagina aan voldoen en in welk programma ga je jouw betaalpagina maken? Dat ga ik je in deze blog uitleggen!


Wil je gelijk aan de slag met Kennis.shop? Aan het eind van deze blog geef ik je een kortingscode! 


Wat is een betaalpagina?

De naam zegt het eigenlijk al, een betaalpagina is een pagina op jouw website waar je (toekomstige) klant jouw aanbod op kan kopen. In dit blogartikel spreek ik daarnaast ook over landingspagina. Dit is de pagina voor jouw betaalpagina. Op deze pagina vind je alle informatie over het aanbod en voldoende 'Call-to-Actions' naar de betaalpagina.


Benieuwd naar hoe betaalpagina's eruit kunnen zien? Zelf heb ik verschillende betaalpagina's gemaakt met Kennis.shop:

A Dose of Rose | Waarom zijn goede betaalpagina's belangrijk voor verkoop van je aanbod?



Waar moet een goede betaalpagina aan voldoen om verkopen te genereren?

Een betaalpagina moet aan een aantal punten voldoen om voor verkopen te zorgen. Het moet onder andere de volgende elementen bevatten:



Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en zonder teveel afleiding.

Plaats vooral de hoognodige informatie. De overige informatie kan je op je landingspagina plaatsen van dit product. Vergeet hierbij niet alle prijsinformatie en de belangrijkste onderdelen van jouw aanbod. Zodat de klant goed weet wat hij/zij koopt.


Duidelijke en opvallende call-to-actions.

Zoals 'Afrekenen', 'Betaal hier' of 'Bevestig aankoop'. Op deze manier maak je de klant duidelijk wat ze op deze pagina moeten doen.

Veilig en betrouwbaar.

Zorg ervoor dat de gegevens die jij ontvangt veilig worden bewaard!


Vraag alleen de noodzakelijke informatie.

Ga jij bijvoorbeeld nooit je klant bellen en heb je deze gegevens niet nodig? Vraag dan niet om zijn/haar telefoonnummer. Hoe minder de klant hoeft in te vullen, hoe groter de kans is dat de klant overgaat tot koop.




Welk systeem raad ik aan voor betaalpagina's?

Er zijn veel verschillende systemen/programma's die je kunt gebruiken voor je betaalpagina's. Denk bijvoorbeeld aan Kennis.Shop, Plug&Pay, WooCommerce, Shopify, het bouwen van je eigen betaalpagina's en nog veel meer programma's.


Wil je jouw aanbod verkopen zoals (online of offline) cursussen, digitale producten of masterclasses of je diensten zoals een meditatie, consult of minishoot. Dan zijn deze programma's allemaal goed te gebruiken.


Ik heb zelf een tijdje gebruik gemaakt van Plug & Pay en ook een aantal van mijn klanten gebruikt Plug & Pay. Dit is een fijn programma, maar sinds begin 2024 ben ik over gegaan naar Kennis.shop. Hier gaat mijn voorkeur naar uit. Dit programma raad ik mijn klanten dan ook zeker aan!


Waarom? Dat lees je in het volgende hoofdstuk.



Waarom raad ik Kennis.shop aan als betaalpagina?

Kennis.shop is bedacht en ontwikkeld door twee Nederlanders: Parsifal Tritsch en Kars Hamstra en hun team. Het is een programma waarbij je zonder echt technische kennis, snel en gemakkelijk een betaalpagina online kunt zetten. En daar sta ik natuurlijk voor! Want ik vind het belangrijk dat online zichtbaar zijn eenvoudig en zonder teveel tijd/stress moet zijn!


De tagline van Kennis.shop is dan ook: Verkoop jouw kennis in minder dan 10 minuten. Maak jouw betaalpagina, deel jouw link en verkoop online - zonder technische nachtmerries.


Doordat het door Nederlanders is ontworpen is de communicatie ook in het Nederlands en ze luisteren ook echt naar hun gebruikers. Heb je een vraag, feedback of een voorstel/wens dan kan je altijd bij ze terecht. Ze luisteren hier altijd naar!


Een aantal andere belangrijke en fijne functies binnen Kennis.shop zijn:


Onbeperkt aantal betaalpagina's, producten, kortingscodes en transacties.

Bij de PRO Lifetime en het PRO abonnement heb je hier onbeperkt de beschikking tot. Bij het Start abonnement heb je de beschikking tot 3 producten, 3 betaalpagina's, 50 transacties en 3 kortingscodes.


Kassakoopjes

Met één druk op de knop jouw klant een extra product laten aanschaffen? Dit is echt een win-win situatie, jij verhoogt je order omzet en je klant is blij met een last-minute aankoop wat past bij zijn huidige aankoop.


Affiliate tool

Een handige en voor jou eenvoudige manier van marketing is affiliate marketing. Dit betekent dat gebruikers van jouw product/dienst deze gaan aanprijzen aan andere mensen. Mochten ze nieuwe klanten aanbrengen, krijgen ze een percentage/bedrag als bedankje!

Termijnbetalingen en abonnementen

Een andere fijne functie zijn de termijnbetalingen en abonnementen. Met deze functies kun je laagdrempeliger of voor een langere periode je aanbod aanbieden. Deze functies zijn op dit moment nog wel beta en in ontwikkeling.


Koppeling met verschillende systemen

Kennis.shop is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een eigen leeromgeving, hier ben ik zo blij mee! Want hoe fijn is het als je betaalpagina en leeromgeving in 1 systeem zit. Daarnaast kun je Kennis.shop koppelen met verschillende systemen. Denk aan:

  • Moneybird
  • Mailblue/Active Campagin/Mailtribe
  • ConverterKit
  • Zapier

En nog veel meer!


Ben je benieuwd geworden naar Kennis.Shop? Wat ik natuurlijk snap. Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de Live-demo.




Wat zijn de kosten voor Kennis.shop?

Wanneer je Kennis.shop aanschaft kun je gelijk aan de slag! Wel zijn ze nog bezig met optimalisatie en doorontwikkeling. Dus het kan alleen maar beter worden!


Kennis.shop biedt op dit moment 3 instapmogelijkheden aan. De PRO Lifetime, PRO en Start abonnement.


Wil je aan de slag met Kennis.shop?!

Jaa wat tof, en goed nieuws want ik ben Partner van Kennis.shop! Speciaal om die reden mag ik jou 25% korting geven. 





En gebruik mijn kortingscode: VIAHEATHER.


Heb je nog vragen over Kennis.shop of het inzetten van betaalpagina's voor jouw website? Neem dan contact met mij op.


* Deze blog bevat affiliatelinks. Mocht jij iets aanschaffen via deze links dan ontvang ik een klein percentage commissie over het totaalbedrag, maar het kost jou niets extra.