A Dose of Rose / Blog / Jij wilt toch ook dat jouw e-mail gelezen wordt en niet in de spam belandt?

Jij wilt toch ook dat jouw e-mail gelezen wordt en niet in de spam belandt? 

Dan is het belangrijk dat jij in jouw hosting de SPF, DKIM en DMARC goed instelt! Daarnaast moet je nog een aantal andere dingen doen, zoals dat mensen zich gemakkelijk kunnen uitschrijven en dat je je contactenlijst schoon houdt.

Denk je nu echt: Heather, waar heb je het over? Ik leg het je uit!

Het goed instellen van de SPF, DKIM en DMARC wordt vanaf februari een vereiste wanneer je een groot verzender bent. Dit betekent wanneer je meer dat 5000 e-mails per dag verstuurt. Maar ook als je veel minder e-mails verstuurd is het belangrijk dat je dit instelt. Want jij wilt toch ook dat jouw e-mails gelezen worden en niet in de spam belanden?

Als tweede punt is het instellen van een eenvoudige afmeld manier erg belangrijk. Het is van belang dat je bij elke e-mail die je stuurt via jouw e-mailmarketing systeem een zichtbare uitschrijflink hebt staan. Zodat ze zich met 1 druk op de knop kunnen afmelden.

Als laatste punt is het belangrijk dat je regelmatig jouw contactlijst update. Zitten er e-mailadressen bij die nooit de e-mails openen of die vaak 'gebounced' worden en dus niet aankomen? Verwijder deze contacten dan uit je contactenlijst. Op deze manier hou jij jouw contactenlijst up-to-date!

Duizelt het je nu nog steeds, wat ik wel snap!? Stuur mij dan een berichtje, dan kijk we er samen naar!

WIJ OPTIMALISEREN DEZE SITE MET COOKIES

We gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.