A Dose of Rose / Blog / De volgende stap in ons leven: op zoek naar een koophuis!

De volgende stap in ons leven: op zoek naar een koophuis!

Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 4,5 jaar samen. Sinds 6 juni 2020 wonen we samen in een huurappartement in Hengelo. Eigenlijk wilden we direct al kopen maar omdat ik toen nog aan het studeren was, was dat helaas financieel niet haalbaar. Nu we beide al een tijdje een baan hebben, zijn we klaar voor de volgende stap! Op zoek naar een koophuis! In dit blogartikel neem ik jullie mee in onze zoektocht naar een nieuw huis!

Waar begin je met zoeken?

Wat voor huis willen we nou eigenlijk? Wat vinden we belangrijk? Hoeveel kamers moet het huis hebben en willen we een grote of kleine tuin, willen we bestaande- of nieuwbouw? 

We zijn begonnen met gewoon rond te kijken op funda, hierbij wisten we nog niet precies wat we qua hypotheek konden krijgen. Om hier meer duidelijkheid in te krijgen hebben we een hypotheekadvies gesprek aangevraagd. Tijdens dit gesprek kregen we een beter beeld van wat wij qua hypotheek konden krijgen met onze inkomens. Met deze informatie konden we dan ook specifieker op zoek gaan naar een huis.

Huizen bezichtigen

Al gauw kwamen we een mooi huis tegen, hiervoor hebben we dan ook direct een bezichtiging ingepland. Tijdens de bezichtiging kwamen we erachter dat het niet helemaal ons huis was en dat er teveel aan moest gebeuren om het naar onze smaak te maken. Om deze reden vonden we het huis veelste duur en hebben we hier geen bod op gedaan. Wel wisten we weer iets beter wat we zochten in een huis. Na deze bezichtiging hebben we verschillende huizen bezocht en hebben we gesprekken gehad over nieuwbouw.

In dezelfde periode als deze gesprekken over nieuwbouw kwamen we ons ‘droomhuis’ tegen. Door de foto’s op funda waren we helemaal enthousiast (en stiekem een beetje verliefd) geworden op het huis en ook na de bezichtiging waren we nog steeds erg enthousiast. De woning was ruim, hij had genoeg kamers, had een mooie grote tuin en er waren voldoende mogelijkheden om het echt ons thuis te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitbouw.

Een bod doen

We wilden dit huis best graag hebben, maar ga je veel overbieden, hoeveel eigen geld stop je erin en wat voor een bod ga je dan precies doen? De huizenmarkt is op dit moment niet te voorspellen. Om niet zomaar een willekeurig bod te doen hebben we de hulp ingeschakeld van familie, bevriende makelaars en een hypotheekadviseur. In overleg met deze partijen hebben we uiteindelijk een bod gedaan, en toen begon het wachten. Op maandag hadden we de bezichtiging en voor vrijdag 12 uur moesten we het bod uitgebracht hebben. om 15.50 werden we dan gebeld, helaas is ons bod niet gekozen. Dit was dan ook wel even een zware domper.

Hoe nu verder?

Tijdens de bezichtiging hebben we het met de verkopende makelaar gehad over het hebben van een aankoopmakelaar. Aan de hand van dit gesprek hebben we dan ook besloten, mocht ons bod niet geaccepteerd worden dan gaan we opzoek naar een aankoopmakelaar. Het eerste gesprek met deze makelaar was erg fijn en duidelijk waardoor we als eerste bij hem op gesprek zijn gegaan voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking heeft hij uitgelegd wat hij voor ons kan betekenen. We hebben toen ook maar gelijk de knoop doorgehakt, vanaf nu is hij onze aankoopmakelaar.

Maar hoe nu verder? We weten nu veel beter wat we precies zoeken in een huis. We gaan nu verder met zoeken naar ons droomhuis met de hulp van de aankoopmakelaar en wie weet kan ik binnenkort hopelijk vertellen dat wij ons droomhuis hebben gevonden! 

Stay tuned! 
Liefs mij.

WIJ OPTIMALISEREN DEZE SITE MET COOKIES

We gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.