A Dose of Rose / Blog / Eindelijk heb ik mijn HBO diploma mogen ondertekenen!

Eindelijk heb ik mijn HBO diploma mogen ondertekenen!

Eergisteren (11 juni 2021) was het dan eindelijk zo ver, na 4,5 jaar opleiding en daarna nog een half jaar wachten in verband met de covid-19 maatregelen, mocht ik mijn diploma ondertekenen. In dit blogartikel vertel ik je welke opleiding ik heb gedaan en hoe ik het halen van mijn diploma heb gevierd!

De opleiding Communicatie & Multimedia Design

In 2016 ben ik met de opleiding Communicatie & Multimedia Design begonnen. In het eerste jaar ga je je oriënteren waarna je halverwege het eerste jaar een keuze maakt welk profiel je wilt gaan doen vanaf het tweede jaar. Hier kun je de keuze maken uit Content Design, Media Management (nieuwe naam: Business Media Design) , Interaction Design en Experience Design. Ik heb hierbij gekozen voor het profiel Media Management. Het profiel Media Management richt zich op de digitale communicatieprocessen van een bedrijf, bijvoorbeeld het bereiken van potentiële klanten door inzet van social media.

Minor Evenementenmanagement

Tijdens een HBO opleiding volg je een half jaar lang een minor. Ik heb voor de minor evenementenmanagement gekozen. Tijdens deze minor ga je met een projectgroep een evenement van a tot z organiseren voor minimaal 250 bezoekers. Samen met mijn projectgroep hebben wij een heel gaaf techno feest genaamd ‘Het grote kinderfeestje’ neergezet. Het grote kinderfeestje was binnen twee weken uitverkocht met in totaal 464 kaarten. Ik vond het super gaaf om dit te organiseren en heb hier dan ook veel van geleerd.

Stage en afstuderen

Naast je minor ga je ook een half jaar stage lopen en een half jaar afstuderen. Ik heb stage gelopen op de marketing & communicatieafdeling van Gazelle. Hier hield ik mij vooral bezig met evenementen, fotoshoots, social media en campagnes. In het laatste half jaar van mijn opleiding heb ik een afstudeeronderzoek uitgevoerd bij Nubium. Nubium is een web-/marketing bureau in Enschede. Bij Nubium heb ik onderzoek gedaan naar hoe we meer bezoekers kunnen krijgen op de website en social media van een klant.


Diploma uitreiking en hoe nu verder… 

Na het succesvol afronden van mijn afstudeeronderzoek heb ik eind januari 2021 dan ook mijn opleiding behaald. Door Covid-19 was de diploma uitreiking helaas uitgesteld. Maar eergisteren mocht ik dan eindelijk dat papiertje ondertekenen. Voelt toch wel heel goed hoor! Mijn MBO Fotografie diploma en mijn HBO Communicatie & Multimedia Design diploma binnen. Natuurlijk heb ik gisteren dan ook een klein feestje gevierd samen met familie!

Maar hoe nu verder? Ik werk sinds februari met veel plezier bij Nubium als Creative marketeer. Als creative marketeer houd ik mij vooral bezig met de (online) marketing voor verschillende klanten. Voor deze klanten schrijf ik blogartikelen, website teksten en plaats ik berichten op de social media kanalen. Daarnaast maak ik voor een aantal klanten foto’s en video’s die we gebruiken op de website en de social media kanalen. Ik hoop bij Nubium nog veel ervaring op te doen en veel bij te leren!

WIJ OPTIMALISEREN DEZE SITE MET COOKIES

We gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.